Fria GBG 10

freegbg10
Flera personer har dömts till mellan tre och nio månaders fängelse för att de uttryckt sitt hat mot nazister, fascister och snutar på Göteborgs gator. Vi bryr oss inte om rättssystemets påstådda anklagelser, men vi bryr oss om den repression dessa personer behöver utstå.

Vi vet att rättssystemet, snutarna och kriminalvården inte har något annat syfte än att fånga och straffa individer för deras längtan efter en värld utan assholes. Systemet vill hindra människor att vända sig från en värld som som bygger på gränser och rasism, en värld där staters kontroll, domstolar, koloniala ordningar och fascism hela tiden utsätter människor för repression. Vill hindra människor från att stå i konflikt med en ordning som vägrar erkänna ens existens.

Snuten har redan från början velat framställa motståndet mot nazisterna som det största problemet. De har fått det att låta som att snuten också är emot nassarna, när de egentligen gör allt för att försvara dem. Snutens retorik har köpts av den utomparlamentariska rörelsen och den så kallade vänstern, som sedan själva gått med på att återskapa den. Det är en dramaturgi som passiviserar och slår undan allt effektivt motstånd. Det har beskrivits som en seger, men är en illusion. Inte heller nu har en enda nazist åtalats, istället har förundersökningen mot nassarna lagts ner och de som faktiskt gjorde motstånd har blivit dömda.

De dömda personerna behöver hjälp att betala de kostnader som staten menar att de ska stå för. De som ska sitta i fängelse kommer också behöva pengar för att göra tiden som de är inlåsta lite lättare.

Om du eller din grupp har pengar att bidra med, sätt in dem på clear konto 9670 04 019 27 eller swisha till 1231756618. Märk GBG. Alla bidrag gör skillnad.

Free GBG 10.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s